En helg i stugan o falsk krupp

Hemma i Sundsvall igen efter en helg i stugan. Vi har haft det jättemysigt och ätit gott. I torsdags kväll när vi kom fram var det riktigt kallt -26 grader så det var bara att sätta igång att elda för att få upp värmen. När vi kom fram var det tom frost på fönstrena trots att vi redan satt på värmen innan vi kom upp.

På fredagen fortsatte kylan så vi var bara inne och myste. Mamma julpyntade lite i deras stuga så jag och Vincent tittade på. På kvällen kom Lasse och Carina förbi på middag.

Lördag bjöd på lite mildare väder så då klädde vi på oss och gick ut och lekte i snön. Jag och Jacob körde pulkrace, väldigt roligt. Sen blev det julmarknad nere på byn och middag hos Lasse och Carina.

Natten mot söndag fick Vincent en elak hosta som sitter kvar. Vaknade flera gånger också och typ skällhostade, googlemamman gissar på att det är falsk krupp. Riktigt läskigt, men vi tog upp han i famnen och då blev det bättre. Men mycket skönare att vara hemma nu ifall det skulle förvärras.

1 kommentar
  1. Emma S sa:

    E har också falsk krupp. Ett tips som vi fick av sjukvårdsrådgivningen när E fick ett anfall är att öppna ett fönster och sätta er där med täcket omkring er och mössa på huvudet. Sval luft gör det lättre att andas och svullnaden i halsen går ner snabbare. Höja spälsängen vid huvudändan skall också fungera. Hoppas det inte blir några fler anfall, för det är riktigt läskigt.

Lämna en kommentar